Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Weemaes. Samen met mijn partner en Italiaanse waterhond woon ik in het mooie Zeeland. Ik houd van de natuur en van Zeeland. Ik ben gek op zee en strand. Daar kun je me dus regelmatig terugvinden, zowel in eigen land als daarbuiten. Ik geniet erg van echt contact met mensen, van mooie dingen en van lekker (uit) eten.

MIJN VERHAAL

Geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen, niet ver van de Belgische grens, ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Ik leerde van jongs af aan om nooit, maar dan ook nooit bij de pakken neer te zitten, of op te geven. Overal was wel een oplossing voor, zo is mij geleerd. Stilstaan bij dingen als verdriet, pijn, angst of stress was er niet. Dit heeft van mij iemand gemaakt die altijd zal blijven zoeken naar mogelijkheden. Dat is mijn kracht.

De keerzijde hiervan was, dat niemand mij had geleerd om soms ook even stil te staan bij wat er is, er ruimte aan te geven en stil te staan bij wat ik voel. Ik had nooit geleerd wat grenzen zijn en hoe ik die moest bewaken. Dus ging ik daar regelmatig flink overheen. Mijn lichaam heeft mij hier op zeker moment keihard voor teruggefloten. Dit moest anders.

Door het volgen van een groepstraining Mindfulness (MBSR/MBCT) heb ik geleerd meer stil te staan bij dat, wat er is. Meer te luisteren naar mijn lichaam. Naar mijn grenzen. En deze ook te respecteren en aan te geven. Naar anderen, maar ook naar mijzelf. Ook heeft deze training mij geleerd anders, beter, om te gaan met mijn negatieve gedachten. Waardoor ik veel minder ben gaan piekeren. En veel beter voor mijzelf ben gaan zorgen. Dit heeft veel meer rust gebracht in mijzelf en daardoor in mijn leven. En dat gun ik jou ook!

Omdat Mindfulness mij zo goed heeft geholpen (en nog steeds doet) heb ik er mijn beroep van gemaakt. Op een rustige plek in het stadje Hulst, geef ik training en coaching. Soms ook op locatie. Wat ik allemaal doe, lees je onder het kopje “AANBOD”.

Ik ben een gecertificeerd Mindfulness trainer en erkend als categorie-1 trainer door de VMBN. De Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN) is een beroepsvereniging voor trainers die zijn opgeleid in het geven van Mindfulness-based Programs (MbP’s). Ze heeft tevens als doel de kwaliteit van de aangesloten trainers en hun trainingen hoog te houden. Daarnaast is de VMBN een informatiepunt voor alle geïnteresseerden in Mindfulness, en biedt cursisten, verwijzers en verzekeraars een register van gekwalificeerde mindfulnesstrainers. Op hun website kun je mijn certificatie checken.Klik hier voor:

Contact opnemen

Certificatie