Mindfulness voor kinderen/jongeren

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met concentreren. Ze slapen niet goed, maken zich druk en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. En ze zijn doorlopend online. Hun hoofd is te vol, de prikkels teveel. Ze ‘moeten’ zo veel. Van zichzelf, van de school, van de maatschappij. Hoe leer je kinderen zichzelf tot rust te brengen, te stoppen met piekeren, te vertrouwen op kwaliteiten in zichzelf en zich staande te houden in deze veeleisende 21ste eeuw?


“Je kunt de golven in je leven nu eenmaal niet tegenhouden,
Maar je kunt wel leren surfen!”


De methode Eline Snel: Wat is het?

De essentie van mindfulness is aandacht en helder bewustzijn

Door te oefenen in wakker en aanwezig zijn bij je leven zoals het nu is. Zonder er meteen meningen op los te laten zoals ‘waardeloos’, ‘supergaaf’ of ‘dit wordt nooit wat’. Nieuwsgierig kijken naar en observeren van de binnenwereld. Wat is er nu? Hierdoor merken kinderen al snel dat faalgedachten of zorgelijke en negatieve gedachten alleen maar gedachten zijn. Geen feiten. Ze zijn er even, blijven even hangen en lossen weer op.

Aandachtstraining in de methode Eline Snel

Deze acht- tot tienweekse aandachtstraining (of mindfulnesstraining) is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 t/m 19 jaar. Tijdens de training van gemiddeld een uur per week leren kinderen om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding hun aandacht te stabiliseren, te richten en verplaatsen. Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ze leren omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. ‘Lastige gedachten en gevoelens’ te erkennen en niet weg te stoppen, of erdoor meegesleept te worden, maar er simpelweg vriendelijke aandacht aan te geven. En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar…

Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een 'ont-stresste' geest leert beter, vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust. En dat scheelt.

In2life Training & Coaching geeft op regelmatige basis Mindfulness Training voor kinderen & jongeren (in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar). Indien u interesse hebt om uw kind daar aan deel te laten nemen, neem dan contact op!