Workshops

Mini-Retraite 'In Balans'

In de drukte van alledag vergeten we soms dat we onszelf (en zeker ons lichaam) af en toe wat rust mogen geven. Herken je dat? Je gaat maar door en je gaat maar door…

Misschien wordt het dan tijd om jezelf weer eens op te laden en te ontzorgen. En hoe kan dat beter dan jezelf even wat rust te gunnen? Even te stoppen met rennen, en met alles waarmee je bezig bent.

Daarom verzorg ik een paar keer per jaar een mini-retraite!! Deze vinden plaats op verschillende locaties (nader te bepalen). Gedurende een halve of hele dag mag jij jezelf helemaal ontspannen en opladen.

Ik houd de groep expres klein (max. 10 deelnemers), zodat we de stilte en rust kunnen bewaren tijdens de retraite, zodat jij HELEMAAL aan jezelf toekomt en weer ontspannen en opgeladen naar huis gaat. Data volgen na de zomer.

De prijs is 50 € (incl. thee met lekkers, en een meditatie in mp3-vorm voor thuis). Neem je iemand mee dan krijg je van mij eenmalig 10% korting op de prijs!

Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens deze mooie mini-retraite op 5 februari en/of 18 maart!!

Workshop ‘Master your mind(set)!!’

In deze nieuwe – twee-uur durende – workshop leer je over je gedachten. Waar komen ze vandaan? Waarom heb je er zoveel? Wat doen ze? En hoe kun je er beter mee omgaan, zodat je meer rust in je hoofd krijgt…

Je leert beter om te gaan met negatieve gedachten, piekeren etc. Je leert hoe je je gedachten minder serieus kunt nemen. DIt geeft meer rust in je hoofd en daardoor zul je je ook lichamelijk meer kunnen ontspannen. Deze workshop helpt heel goed voor piekeraars, mensen met chronische pijn, burnout-klachten etc… Gedachten kun je niet stoppen – maar je kunt wel leren er anders mee om te gaan! Waardoor ze minder storend aanwezig zullen zijn.

Workshop ‘Zelfcompassie’

In deze drie uur durende workshop leer je vriendelijker voor jezelf te zijn. Je kunt jezelf niet accepteren als je iemand anders wilt worden dan wie je nu bent. Je kunt jezelf niet accepteren als je beter wilt worden dan hoe je nu bent. Kun je daarom jezelf het geschenk geven dat je niet meer hoeft te beantwoorden aan al je vooropgestelde ideëen? Het opent de zachtheid in je hart voor jezelf en voor anderen. Zelfcompassie is dezelfde vriendelijkheid aan jezelf geven als die je aan anderen geeft.

Workshop ‘Mindful (of geweldloos) communiceren’

Communicatie gaat over verbinden, ontmoeten en delen. Verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen. Zodra je je in verbinding stelt krijg je informatie over en weer. Goed communiceren begint met luisteren. Echt luisteren kun je het beste oefenen in stilte. Want zodra je de knop van je eigen geruis wat zachter zet en de oordelende stem laat voor wat hij is, kun je werkelijk iets horen. Niet alleen met je oren, maar met heel je wezen. Als je de tijd kunt nemen om erachter te komen wat iemand werkelijk bedoelt als hij iets zegt, dan oefen je in communicatie, in verbinden.

In deze twee-en-half uur durende workshop wordt er geoefend met luisteren zoals luisteren bedoeld is, praten over wat je werkelijk wilt zeggen en het herkennen en erkennen van de verschillende stijlen in communicatie.

Leer mediteren in 4 weken!

In deze 4-weken training leer ik jou mindful te mediteren. Dit lijkt eenvoudig, maar kan best tegenvallen indien je dat op jezelf doet 😉. In 4 sessies van 1½ uur begeleid ik jou in de wereld van mindful meditatie. Ik leer jou hoe je beter met jouw (pieker-)gedachten en emoties kunt omgaan. Hoe je jouw rust kunt terugkrijgen en/of bewaren in deze tumultueuze wereld waarin we leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die mediteren beter bestand zijn tegen stress, beter kunnen omgaan met de dingen die op hun pad komen en een betere immuniteit ontwikkelen. Zelfs bij 10 minuten per dag (blijvend) mediteren!